Alles wat je moet weten over Threads: de nieuwe app van Instagram

< Overzicht

Meta, het moederbedrijf van Facebook en Instagram, heeft onlangs Threads gelanceerd, een baanbrekende app die de strijd aangaat met Twitter. Threads heeft in korte tijd een ongekende populariteit bereikt. Binnen de eerste vier uur na de lancering waren er al vijf miljoen aanmeldingen en op donderdagochtend telde de app al 30 miljoen gebruikers. Deze spraakmakende app wordt nu al de 'Twitter-killer' genoemd.

Hieronder vind je alle essentiële informatie over Threads, de app die de manier waarop we communiceren via sociale media op zijn kop zet.

Wat is Threads?

Threads is een app die je gratis kunt downloaden en die draait om tekstgebaseerde gesprekken. Meta heeft Threads ontworpen als een platform waar gemeenschappen samenkomen om te discussiëren over diverse onderwerpen, variërend van actuele interesses tot aanstaande trends. Wat je interesse ook is, je kunt je favoriete makers volgen en direct in contact komen met anderen die dezelfde interesses delen.

Bovendien biedt Threads je de mogelijkheid om een trouwe groep volgers op te bouwen, waarmee je je ideeën, meningen en creativiteit met de wereld kunt delen. Het is een plek waar interactie en verbinding centraal staan, en waar je een gemeenschap kunt opbouwen rondom de dingen waar je gepassioneerd over bent. 🫶

Threads versus Twitter: de clash

Als je bekend bent met Twitter, zul je de gelijkenissen tussen Threads en Twitter opmerken. Beide apps hebben een nieuwsfeed, hartvormige symbolen om de inhoud van andere gebruikers te 'liken' en de mogelijkheid om berichten te delen. Er zijn echter enkele verschillen in de terminologie. Zo worden retweets in Threads 'reposts' genoemd en tweets worden 'threads' genoemd. Ondanks deze kleine verschillen heeft Twitter gedreigd met juridische stappen.

Meta heeft in het verleden inspiratie gehaald uit concurrerende producten, zoals de introductie van de Reels-functie op Instagram, die veel overeenkomsten vertoont met TikTok. Mark Zuckerberg heeft openlijk verklaard dat Threads bedoeld is als een concurrent van Twitter. Hij gelooft dat er behoefte is aan een openbaar platform voor gesprekken met meer dan één miljard gebruikers. Meta heeft een geschiedenis van het nemen van ideeën van concurrerende platforms en het aanpassen ervan om nieuwe en boeiende ervaringen te creëren voor hun gebruikers. 🫣

Hoe kan je Threads gebruiken?

Voor het gebruik van Threads is een Instagram-account vereist om in te loggen. Zodra je je hebt aangemeld, kun je direct aan de slag. Je hebt de keuze om dezelfde mensen te volgen als op Instagram, op voorwaarde dat ze ook Threads gebruiken, of je kunt nieuwe mensen gaan volgen. Het is echter belangrijk om te weten dat als je besluit om Threads te downloaden en later je account wilt verwijderen, je ook je volledige Instagram-account moet verwijderen. Het is dus verstandig om dit in gedachten te houden bij het gebruik van de app.

Vanwege privacyregels is Threads nog niet beschikbaar voor Europese gebruikers, maar de app kan wél gedownload worden via een Amerikaans account.

De functionaliteiten van Threads

Threads biedt verschillende functionaliteiten voor een tekstgebaseerde conversatie-ervaring. Berichten hebben een maximumlengte van 500 tekens, waardoor gebruikers beknopte en krachtige boodschappen kunnen delen. Daarnaast kunnen video's gedeeld worden die tot wel vijf minuten lang kunnen duren, waardoor er ruimte is voor meer uitgebreide content. Het is ook mogelijk om berichten te delen als een link op andere platforms en direct te plaatsen op je Instagram-verhaal, waardoor je jouw Threads-berichten kunt delen met een breder publiek.

Threads is speciaal ontworpen om gebruikers in staat te stellen openbare gesprekken te voeren, hun ideeën te delen en te communiceren met anderen die dezelfde interesses hebben. Het is een platform waarop je jouw gedachten en creativiteit kunt delen en waar je verbinding kunt maken met gelijkgestemde individuen. Of je nu een discussie wilt voeren, informatie wilt delen of gewoon in contact wilt komen met anderen, Threads biedt de mogelijkheid om betekenisvolle interacties te hebben en jouw stem te laten horen binnen een gemeenschap van gelijkgestemde gebruikers.

Welke bekende mensen gebruiken Threads tot nu toe?

Threads heeft al een indrukwekkende lijst van beroemdheden aangetrokken, waaronder Sarah Jessica Parker, Shakira, Kim Kardashian, Oprah, Jennifer Lopez en Gordon Ramsay. Deze bekende namen hebben tot nu toe voornamelijk introductie-inhoud gedeeld om hun aanwezigheid op het platform te markeren. Zo plaatste Sarah Jessica Parker bijvoorbeeld de boodschap: "Goedemorgen allemaal. Posten. Met optimisme."

Kim Kardashian heeft plannen om via Threads boektitels, afbeeldingen van haar dagelijks leven en haar steun voor bibliotheken te delen. Ze hoopt dat Threads een platform zal worden waar vriendelijkheid en bedachtzaamheid worden aangemoedigd en waar negativiteit geen plaats heeft.

Deze betrokkenheid van beroemdheden draagt bij aan de groeiende gemeenschap van Threads-gebruikers en stimuleert een positieve en inspirerende sfeer binnen de app.

Conclusie

Met de lancering van Threads heeft Meta een revolutionaire stap gezet in de wereld van sociale media. Deze app biedt een unieke ruimte waar gemeenschappen samenkomen, ideeën worden gedeeld en betekenisvolle interacties plaatsvinden. Of je nu een creatieve geest bent die zijn kunstwerken wil delen, een enthousiaste lezer die boekentips wil ontvangen, of gewoon op zoek bent naar een platform om je stem te laten horen, Threads heeft alles in huis om jouw digitale ervaring te verrijken.

Volg onze socials om op de hoogte te blijven van alle laatste updates in de wereld van social media.
Tags
#socialhippo, #socialmediamanager, #socialmediabeheer, #socialmediatips, #socialmediaagency, #socialmediabureau, #socialmedia, #socialmediaplatformen, #socialmediamanagement, #socialmediamarketing, #threads, #twitter, #instagram, #instagramthreads